Tahun 2035 dan krisis makanan di Malaysia semakin runcing dan kesihatan planet Bumi semakin tenat!

Kami memerlukan juruterbang-juruterbang dron yang pakar dalam mengawal dron untuk pertanian.

Anda ditugaskan untuk menghapuskan serangga-serangga perosak dan membaja tanaman untuk memastikan bekalan makanan mencukupi untuk penduduk Bumi!

Kempen dan Pertandingan Kebun Hero untuk Minggu Sains Negara, MOSTI telah berakhir.

Pihak penganjur akan menghubungi pemenang Top 10 dalam waktu terdekat. Markah akan diambil kira sehingga 11:59PM pada 8.8.2022.

Tahniah semua yang telah mengambil bahagian!

*Setiap individu hanya layak untuk menerima 1 hadiah. Pihak penganjur akan menghubungi setiap pemenang untuk sahkan maklumat mereka.

Selamat datang.

Ini adalah taklimat misi anda.

Selamat datang calon juruterbang dron. Ini adalah taklimat misi anda:

Proses pemilihan ini akan dijalankan 2 peringkat. Yang pertama kuiz untuk menguji pengetahuan kadet-kadet dron berkaitan kesihatan Bumi (Planetary Health) termasuk topik dron untuk pertanian

Mereka yang layak akan diberi kod khas untuk peringkat kedua, dimana mereka akan menjadi juruterbang dron untuk pertanian kami dan memastikan bekalan makanan cukup untuk penduduk Bumi!

Hanya kadet yang mendapat markah 60% ke atas akan mendapat kod khas ini. Untuk mereka yang gagal, dibenarkan mencuba semula sehingga anda layak. Semoga berjaya. Nasib penduduk Bumi bergantung kepada anda!

Klik untuk bermula!

Level 1 (Ujian Kuiz)

Level 2 (Terus ke permainan – perlu kata laluan dari Level 1)

MAKLUMAT DRON

Dron Pertanian HERO M22

Dengan prestasi yang berkuasa dan keupayaan penyemburan yang luar biasa, M22 boleh menjalankan operasi autonomi di pelbagai permukaan bumi, seperti tanah ladang yang luas, teres dan dusun. Ciri baharu, seperti radar digital pelbagai arah membantu M22 meningkatkan kestabilan dan keselamatan penerbangan ke tahap seterusnya, memberikan pengguna hasil yang baik.

Ciri-ciri

Hybrid solutions
4 motors set-up
Autonomous flight
RTK high accuracy navigation
45 minutes flight hours
16L smart input tank

Serangga perosak untuk dibunuh


Tanaman untuk dibaja


Power Up- Pilihan untuk memperkuatkan dron HERO M22